NETGEAR känner till en säkerhetsrisk som kan orsaka exponering av lösenord för säkerhetsnycklar då funktionen för återställning av lösenord är avaktiverad. Det här problemet uppstår när en angripare kan komma åt det interna nätverket eller när fjärrhantering har aktiverats på routern.
Det här programvaruproblemet påverkar endast vissa NETGEAR-enheter i vilka följande firmware-versioner används:
-
D3600 v1.0.0.49
-
D6000 v1.0.0.49 eller tidigare
För att förhindra att problemet uppstår rekommenderar NETGEAR starkt att du uppdaterar till firmware v1.0.0.59 där sidan för återställning av lösenord är borttagen. Klicka på produktlänken om du vill ladda ned firmware v.1.0.0.59:
- https://www.netgear.com/support/product/D3600.aspx
- http://www.netgear.com/support/product/D6000.aspx
Uppdaterad firmware minimerar risken för obehörig åtkomst till inloggningskontot och lösenordet för enheten. Om du inte uppdaterar till firmware v1.0.0.59 finns en risk för att angripare erhåller inloggningskontot och lösenordet för enheten och loggar in på installationssidan för routern. NETGEAR ansvarar inte för eventuella konsekvenser som hade kunnat undvikas genom att följa rekommendationerna i detta meddelande.
Registrera din produkt på https://my.netgear.com/register/.
Vi uppskattar att säkerhetsproblemen anmäls till oss. NETGEAR övervakar ständigt både kända och okända hot. För NETGEAR är det viktigt att vara proaktiv istället för reaktiv inför framväxande säkerhetsproblem.
När det gäller att ansluta världen till internet så är NETGEARs mål är att vara den innovativa ledaren. För att uppnå detta mål är vår strävan att få och bibehålla förtroendet hos dem som använder NETGEARs produkter för anslutning.
Om du vill rapportera ett säkerhetsproblem kan du besöka https://bugcrowd.com/netgear.
Om du är en NETGEAR-kund som har en säkerhetsrelaterad supportfråga kan du kontakta NETGEARs kundsupport på techsupport.security@netgear.com.
För alla andra frågor kan du besöka http://www.netgear.com/about/security/.
E-postadressen security@netgear.com tar inte längre emot meddelanden och övervakas inte längre.