NETGEAR trådløse rutere og tilgangspunkt kobler seg som standard til alle trådløse enheter (datamaskin, smarttelefon osv.) hvis brukeren av enheten angir riktig passord eller nøkkel. Ved å bruke funksjonen tilgangskontroll kan du bare tillate at en angitt liste over trådløse enheter kobler seg til det trådløse nettverket og nekte tilgang til alle eller blokkere andre trådløse enheter, selv om brukerne kjenner riktig nøkkel eller passord.
Merk : det anbefales at du oppdaterer fastvaren før du prøver trinnene nedenfor. Noen ruterfunksjoner er ikke tilgjengelige på eldre fastvareversjoner. Hvis du har en eldre ruter med et Smart Wizard-grensesnitt, kan du se: Konfigurere Access Control / MAC-filtrering ved hjelp av Smart Wizard
Slik konfigurerer du Access Control eller MAC-filtrering:
- Logg deg på ruteren ved å skrive inn adressen http://www.routerlogin.net, 192.168.0.1 eller 192.168.1.1 . Standard påloggingsdetaljer er: Brukernavn: Admin, passord: Passord.
- Klikk AVANSERT > Sikkerhet> tilgangskontroll.
Merk: Hvis du ikke ser dette alternativet og du allerede har den nyeste fastvaren på ruteren, kan du se i brukerhåndboken for å kontrollere om denne funksjonen støttes av ruteren.
3. Velg Slå på tilgangskontroll.
Du må velge dette før du kan angi en tilgangsregel og bruke knappene Tillat og Blokker.
Når det ikke er merket av for dette alternativet, kan alle enheter kobles til, selv om en enhet er i listen over blokkerte kontakter.
4. Når du har aktivert tilgangskontroll, velger du en tilgangsregel.
Tillat at alle nye enheter kobles til: med denne innstillingen kan den få tilgang til nettverket hvis du legger til en ny enhet. Du trenger ikke å angi MAC-adressen i dette skjermbildet.
Blokker alle nye enheter fra å koble til: med denne innstillingen må du angi MAC-adressen for en Ethernet-tilkobling og MAC-adressen for en Wi-Fi-tilkobling i listen.
Tilgangsregelen påvirker ikke tidligere blokkerte eller tillatte enheter. Det gjelder bare enheter som kobles til nettverket senere, etter at du har brukt disse innstillingene.
5. Hvis du vil vise tillatte eller blokkerte enheter som ikke er koblet til, klikker du på de aktuelle koblingene i brukergrensesnittet.
6. Hvis du vil tillate at datamaskinen eller enheten du bruker, fortsetter å få tilgang til nettverket, merker du av for datamaskinen eller enheten og klikker Tillat.
7. Klikk på Bruk.
Endringene trer i kraft.